Forum voor insecten pagina
Startpagina.nl Dochters op alfabet Categorieen Voor kids Luister radio Kijk TV Meer Startpagina

insecten.startpagina.nl/prikbord

U kunt geen nieuwe berichten plaatsen op dit prikbord.

Ga naar discussie: VorigeVolgende
Ga naar: DiscussielijstNieuw berichtZoekenLog inPrint
 • Uitgeklapt op datum • Uitgeklapt met draadjes

Re: Determineertabel

Gepost door: Hans ()
Datum: 09 maart 2012 23:59

Ik heb van vele insecten groepen wel ene tabel en naast nachtvlinders fotograveer ik ook andee insecten en ook de kevers , dus ga naast de broedvogel inventarisatie en libellen en vlinder monitoring , mij met niks anders bezighouden dan de insecten fauna... wilde bijen sprinkhanen kevers wantsen, zweefvliegen en water insecten .

Hier komen nog submappen van elke insecten groep. zodra de eerste foto of film is gemaakt , maak ik een map aan. Elke map dat er wit/blanco uitziet zijn geen lege mappen. maar komt omdat er een supmap aan vast hangt . Daarom heb ik niet alvast witte mappen klaar staan , maar maak er pas een aan als er een foto is van de desbetreffende groep . films van libellenmonitorings routes en vlinder monitoring routes met de libellen en vlinders komen de komende maanden veel op film . Voorjaar heeft weer andere soorten dan de zomer en na zomer . Deze komen in de map of submappen binnen de map fauna monitoring te staan. Zeker met de nieuwe toestel . gewoon tijdens de looppas op de telroute camera aan en ziet in het beeld vlinders en libellen en andere insecten die ik tegen kom verschijnen en adders op hei

[s1112.photobucket.com] Via de hoofdmap klikt u op de tussenmap en dan komt u bij de map fauna monitoring en insecten map.

Ik heb thuis veel tabellen dus met regen dagen kan ik uitzoeken welke soorten het was. Het kan ook voorkomen dat sommige soorten niet op foto te determineren zijn. wat ik dan doe bekijk ik dan wel in het veld.

Ik heb ook nog een slakken gids , en daar zijn ook meerdere soorten van, Slakken kunne iets zeggen over de kwaliteit van gebieden. Insecten zijn sowieso als beter vertaalbaar naar het beheer , maar men weet van heel veel soorten te weinig hoe dat moet, dus nader onderzoek is sowieso relevant bij bepaalde insecten groepen.

Gisteren nacht de hele nacht buiten achter de bosuilen. , Maar de nachtvlinders en voorjaarsspanners komen ook weer. Ik had gisteren geen stroom meer in de camera om de voorjaarsspanners in de koplampen te filmen , maar als u de photobucket in de gaten houd komt dat er gauw . Morgen haal ik een 2e batterij, die gewoon onder het rijden via de12 volt geladen word. of via de extra caravan accu in de auto, dus ik kom niet meer zonder stroom. Met filmen gaat de batterij sneller leeg . De nieuwe foto toestel kan van heel dichtbij zelfs scherp foto graveren en filmen, terwijl ik andere dingen doe . Laat ik via de oude pc een lichting uploaden en kan met mijn laptop gewoon online waarnemingen invoeren met topografische kaarten waar ik stippen moet aangeven waar iets gezien is. Met meerder films tegelijk kan het een dag duren , dus terwijl ik buiten ben staat de PC kast thuis ( scherm uit) te uploaden. of terwijl ik lig te slapen. Voor zulke dingen is een oud pc speciaal er voor handig want tegelijkertijd uploaden en waarnemingen in invoeren werkt vaak als een drol door een trechter .

Bovendien bij ene oud pc kan ik een harde schijf zo vervangen als die sneuvelt om koop voor 2 tientje een andere , soms nog goedkoper .

Met vriendelijke groeten HansOnderwerp Geschreven door Gepost
 

Determineertabel

Teun 16/06/2004 13:50
 

Re: Determineertabel

Germa 16/06/2004 14:45
 

Re: Determineertabel

tekenaar 16/06/2004 15:29
 

Re: Determineertabel

Silvia 16/06/2004 16:40
 

Re: Determineertabel

carotjuh 05/02/2012 14:51
  Re: Determineertabel
Hans 09/03/2012 23:59
 

Re: Determineertabel

Hans 20/03/2012 02:25
Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, je hebt geen toestemming voor het posten van berichten in dit forum.
 
Privacy- en cookiebeleid - Copyright - Disclaimer - Alle dochters - Dochters per categorie - Forum en chatregels - Contact
© 1998-2011 Startpagina B.V. - insecten.startpagina.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep