Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op insecten.startpagina.nl

Determineertabel

 • Teun

  Ik ben haastig op zoek naar een determineertabel van insecten. Zo eentje dat je begint bij start, en dan uit komt bij het insect wat jij gevonden hebt. Het is bedoeld voor de basisschool. Wie helpt mij hier aan? Ik hoop dat iemand mij een link/scan of iets dergelijks kan geven! Bij voorbaat dank! Teun

 • Germa

  http://users.pandora.be/lampyris/lampyris/insectenordes.htm

  http://users.pandora.be/lampyris/lampyris/geleedpotigen.htm

  En zoek met google eens op het woord ‘determinatiesleutel’. Google levert 209 resultaten op waar jij de sleutel die je het gemakkelijkste vindt kunt uitpikken.

  Succes.

  Groetjes

  Germa

 • tekenaar

  Vraag even na bij de KNNV. Volgens mij is dat www.knnv.nl

 • Silvia

  Het IVN (afdelingen door heel Nederland) geeft hele leuke zoekkaarten uit over diverse onderwerpen. Ze zijn kleurig en niet duur.

 • carotjuh

  heeft iemand de determineertabel uit het biologie boek BIO VOOR JOU deel 1A vmbo/t havo?

  alvast bedankt -xxx-

 • Hans

  Ik heb van vele insecten groepen wel ene tabel en naast nachtvlinders fotograveer ik ook andee insecten en ook de kevers , dus ga naast de broedvogel inventarisatie en libellen en vlinder monitoring , mij met niks anders bezighouden dan de insecten fauna… wilde bijen sprinkhanen kevers wantsen, zweefvliegen en water insecten .

  Hier komen nog submappen van elke insecten groep. zodra de eerste foto of film is gemaakt , maak ik een map aan. Elke map dat er wit/blanco uitziet zijn geen lege mappen. maar komt omdat er een supmap aan vast hangt . Daarom heb ik niet alvast witte mappen klaar staan , maar maak er pas een aan als er een foto is van de desbetreffende groep . films van libellenmonitorings routes en vlinder monitoring routes met de libellen en vlinders komen de komende maanden veel op film . Voorjaar heeft weer andere soorten dan de zomer en na zomer . Deze komen in de map of submappen binnen de map fauna monitoring te staan. Zeker met de nieuwe toestel . gewoon tijdens de looppas op de telroute camera aan en ziet in het beeld vlinders en libellen en andere insecten die ik tegen kom verschijnen en adders op hei

  http://s1112.photobucket.com/albums/k491/Hans2012/ Via de hoofdmap klikt u op de tussenmap en dan komt u bij de map fauna monitoring en insecten map.

  Ik heb thuis veel tabellen dus met regen dagen kan ik uitzoeken welke soorten het was. Het kan ook voorkomen dat sommige soorten niet op foto te determineren zijn. wat ik dan doe bekijk ik dan wel in het veld.

  Ik heb ook nog een slakken gids , en daar zijn ook meerdere soorten van, Slakken kunne iets zeggen over de kwaliteit van gebieden. Insecten zijn sowieso als beter vertaalbaar naar het beheer , maar men weet van heel veel soorten te weinig hoe dat moet, dus nader onderzoek is sowieso relevant bij bepaalde insecten groepen.

  Gisteren nacht de hele nacht buiten achter de bosuilen. , Maar de nachtvlinders en voorjaarsspanners komen ook weer. Ik had gisteren geen stroom meer in de camera om de voorjaarsspanners in de koplampen te filmen , maar als u de photobucket in de gaten houd komt dat er gauw . Morgen haal ik een 2e batterij, die gewoon onder het rijden via de12 volt geladen word. of via de extra caravan accu in de auto, dus ik kom niet meer zonder stroom. Met filmen gaat de batterij sneller leeg . De nieuwe foto toestel kan van heel dichtbij zelfs scherp foto graveren en filmen, terwijl ik andere dingen doe . Laat ik via de oude pc een lichting uploaden en kan met mijn laptop gewoon online waarnemingen invoeren met topografische kaarten waar ik stippen moet aangeven waar iets gezien is. Met meerder films tegelijk kan het een dag duren , dus terwijl ik buiten ben staat de PC kast thuis ( scherm uit) te uploaden. of terwijl ik lig te slapen. Voor zulke dingen is een oud pc speciaal er voor handig want tegelijkertijd uploaden en waarnemingen in invoeren werkt vaak als een drol door een trechter .

  Bovendien bij ene oud pc kan ik een harde schijf zo vervangen als die sneuvelt om koop voor 2 tientje een andere , soms nog goedkoper .

  Met vriendelijke groeten Hans

 • Hans

  de speciale foto film bucket heeft nu een betaalde verzie Pro dus alles is snel overgezet en aangezien er nog vele jaren voro mij liggen met fotograferen en filmen

  hier komen de gefotografeerde insecten een speciale snelle upload met pro

  is het verhuist naar http://s1264.photobucket.com/albums/jj486/Faunamonitoring/

  Naar mate de lente en zomer verder gaat groeit de bucket met fauna monitoring films libellen vlinders insecten en vogel en overige fauna

  MVG